Topp 10 growth hacks for små og mellomstore bedrifter

Publisert
24/9/2022

Topp 10 growth hacks for små og mellomstore bedrifter

 

Små og mellomstore bedrifter må vokse raskt hvis de skal konkurrere i markedet sitt. Hvis du er en av de virksomhetene som trenger vekst akkurat nå, har vi noen gode nyheter til deg. Det er mange ting du kan gjøre for å hjelpe din bedrift å vokse. I dette innlegget vil vi forklare de 10 beste tipsene for vekst som kan brukes av enhver liten eller mellomstor bedrift.

 

Lag en effektiv strategi for innholdsmarkedsføring

For en liten eller mellomstor bedrift er innholdsmarkedsføring nøkkelen til vekst. Du kan bruke blogging som en måte å skrive nyttige anmeldelser eller artikler som hjelper kundene dine. Du kan også lage e-bøker som lærer din spesifikke bransje, også kan du dele dem via sosiale medier og andre kanaler. Du kan også bruke video til å lage mer engasjerende innhold som potensielle kunder elsker. Ved å bruke disse tipsene for vekst kan du lage en effektiv strategi innholdsmarkedsføring som vil føre til økt trafikk og salg for din bedrift.

 

Skaff en nettside av kvalitet for å tiltrekke deg kunder

Hvis du ønsker vekst i virksomheten din, er det første trinnet å lage en nettside  av kvalitet. En nettside er nøkkelen til markedsføring, å den bør være profesjonell og enkel å navigere. Det skal være enkelt å finne informasjonen du trenger når du vil undersøke et produkt eller en tjeneste. Du må også lage en nettside som er brukervennlig. Dette betyr at besøkende ikke skal ha problemer med å finne det de vil ha. Google rangerer nettsider basert på hvor god brukervennligheten er. Er den f.eks treg, havner du langt bak i rekka.

Når det gjelder å lage en nettside, kan du velge mellom en rekke ulike alternativer. En av de beste måtene å få vekst i virksomheten din på er å kjøpe din egen nettside. Vi anbefaler Webflow, du kan lese mer om hva som er forskjellen på Webflow og Wordpress her. Det beste er å ha en skreddersydd nettside basert på dine behov. Hvis du trenger hjelp til å bygge nettsiden din, kan du enten:

 

  • Bygge den selv (men hvis du ikke har erfaring, anbefaler vi at du får hjelp av noen som kan det.) (Nesten gratis, men bruker mye tid) 
  • Leie en frilanser (Som kan være billig, men hvem skal man velge) (mellom 25-60k)
  • Hyre inn et byrå (Men det kan fort koste over 100k) 
  • Website as a service (Her betaler du en liten sum hver måned, men du får hjelp til design, utvikling og søkemotoroptimalisering) (fra 3499kr mnd)

Lag en kraftig strategi for e-postmarkedsføring

En annen flott måte å utvide virksomheten din på er med e-postmarkedsføring, som er en av de mest effektive markedsføringskanalene som finnes. Med e-postmarkedsføring kan du målrette kunder med spesifikke budskap basert på deres behov og interesser. Du kan også bruke e-postmarkedsføring for å bygge opp forholdet ditt til nåværende og potensielle kunder. 

 

Ved å bruke e-postmarkedsføring kan du sende kundene e-poster som er relevante for deres interesser, og du kan også bruke e-postmarkedsføring for å tilby fremtidige kunder spesialtilbud og rabatter. Du kan også bruke e-postmarkedsføring til å tilby nyhetsbrev på e-post som gir verdifull informasjon, tips og råd. Du kan også lage e-postmaler som inkluderer personlig informasjon for bedriftens e-poster. Her er noen verktøy du kan bruke.

 

Bruk nettverksferdighetene dine

Ved å finpusse nettverksferdighetene dine kan du besøke arrangementer innen for din bransje, snakke med folk som kanskje kan hjelpe bedriften din eller som kan være en potensiell kunde. Du kan også nettverke via sosiale medier, og du kan bruke nettverksferdighetene dine til å hjelpe andre å vokse også. Kommer an på hva du selger, men Tik Tok, Instagram og LinkedIn er et fint sted å starte på. 

Bruk betalt annonsering for rask vekst

En annen fin måte å utvide virksomheten din på er å bruke betalt annonsering. Betalt annonsering er en effektiv måte å få bedriften din frem for potensielle kunder. Hvis du velger å bruke betalt annonsering, kan du velge fra en rekke alternativer, inkludert Google-annonser, Facebook-annonser og Instagram-annonser. 

Test nye produkter og tjenester for å nå nye kunder

En annen fin måte å utvide virksomheten din på er å teste nye produkter og tjenester for å se hva som fungerer. Kunder som allerede har kjøpt av deg har mye høyere sansynelighet å kjøpe igjen. Hvis noe fungerer for kundene, kan du prøve å lage et lignende produkt eller en tjeneste. En av de beste metodene er å faktisk spørre kundene dine om det er noen produkter de savner. Spør kunder om er det noe du kan gjøre bedre.

Vokse organisk med SEO

Denne hacken funker kun hvis du har en nettside av kvalitet. Litt det samme som vi nevnte i det øverste punktet. Men du kan vokse kraftig på 6-12 mnd ved å lage kvalitetsinnhold til målgruppen din. Selvfølgelig må det være optimalisert for SEO, men her kan du også få hjelp utenfra. 

Konklusjon

Det er mange gode vekst tips som du funker for små eller mellomstore bedrifter. Disse hackene kan brukes til å tiltrekke nye kunder, bygge opp innholdsmarkedsføringsstrategien din og mer. Ved å implementere disse tipsene kan du som liten eller mellomstor bedrift nå vekstmålene deres.

 

Trenger din bedrift hjelp til å designe og utvikle en nettside er North Star ledende byrå på Webflow i Norge. Vi fakturerer ikke store summer, vi tar kun en liten sum hver måned å hjelper dere med web design, utvikling og seo. Kontakt oss

Få nyheter i inboxen

Abonner for å motta de siste blogginnleggene i innboksen din hver uke.

Ved å abonnere godtar du vilkårene.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Kontakt oss


Din nye nettside er bare noen tastetrykk unna.
Kontakt oss i dag.

Thank you! Your submission has been received!
Noe gikk fei, prøv igjen.