Hva er SEO? Hva er SEO og hvorfor bør du bry deg?

Publisert
24/9/2022

Hva er SEO? Hva er SEO og hvorfor bør du bry deg?

 

Søkemotoroptimalisering (SEO) er prosessen med å påvirke synligheten til nettstedet ditt i søkemotorer. Men hva er SEO og hvorfor bør du bry deg om det? Les videre for å finne ut.

Hva er SEO?

Søkemotoroptimalisering er prosessen med å påvirke synligheten til nettsiden din i søkemotorer. Når noen søker på Google, Yahoo, Bing eller en annen søkemotor, skriver de vanligvis inn ønsket ord eller frase, deretter gir Google noen få resultater på siden basert på disse termene. Hvor høyt disse resultatene er rangert i søkemotoren avhenger av ulike faktorer som hvor mange andre nettsider som lenker til nettsiden din, hvor mange andre nettsider som lenker til disse nettsidene, hvor godt nettsiden din har blitt optimalisert for disse begrepene og andre faktorer.

 

SEO handler om å sørge for at nettsiden din er høyt i søkemotorene som Google og Bing. Grunnen til å gjøre dette, er fordi når noen utfører et søk på Google eller Bing vil de sannsynligvis lete etter nettsiden din. Med andre ord: Hvis noen skriver inn "søppeltømming" på Google og nettsiden din er toppresultatet, vil vedkommende finne nettsiden din og kunne klikke seg videre til produktsiden eller kontaktsiden. Hvis du derimot ikke er i de første resultatene, så er det ingen måte å finne nettstedet ditt. Det er nok ingen som går til side nr 2 på google.

 

Hvordan rangere i søkemotorer med SEO

SEO er å få nettsiden din på toppen av søkemotorene som Google. Det handler ikke bare om å få nettsiden din til toppen av siden, men det handler om å få flere folk til nettsiden din og holde disse menneskene her. Med flere folk på nettsiden din kan du tjene mer penger på å annonsere og ta mer betalt for produktene dine. SEO handler med andre ord om å tjene mer penger. SEO handler om å sørge for at innholdet ditt er av topp kvalitet, at det er nyttig for målgruppen din og at det er strukturert riktig. Du må også sørge for at nettsiden din er mobilvennlig og at den er laget i henhold til beste praksis for SEO.

Hvorfor bør du bry deg om SEO?

De fleste bedrifter tenker ikke for mye på SEO i begynnelsen fordi de tror at det er for mye arbeid. Du vil imidlertid bli overrasket over å vite at fullverdige SEO-kampanjer kan settes opp av eksperter i løpet av få dager. Dessuten vil innsatsen du legger ned resultere i en enorm økonomisk gevinst. SEO er avgjørende for å få mer synlighet i søkemotorene. Dog, kan det ta lang tid og må utføres kontinuerlig.  

 

Ikke bare vil nettsiden din vises øverst i søkemotorresultatene, men det vil også få mye organisk trafikk fra personer som leter etter informasjonen du oppgir. Jo mer trafikk du mottar, desto mer sannsynlig er det at du selger og tjener penger. 

Liste over ting du kan gjøre for å forbedre SEO

Det er flere ting du kan gjøre for å forbedre SEO på nettstedet ditt. Her er noen av dem:

  • Sørg for at nettsiden din er mobilvennlig. Google har strammet opp praksisen for dette, så hvis nettsiden din ikke er mobilvennnlig vil ikke google rangere nettsiden din videre opp.  
  • Sørg for at nettstedet ditt er laget i henhold til beste praksis for SEO og at det ikke er ødelagt på noen måte. Hvis du ikke vet hva man skal gjører kan man kontakte noen som kan det. 
  • Sørg for at innholdet ditt er av høy kvalitet og nyttig for målgruppen din. Dette kan blant annet være blogg ellerr relevant informasjon på siden. 
  • Sørg for at lenkene på nettsiden din er relevante og at de ikke er ødelagte.
  • Sørg for at nettsiden din er brukervennlig. Det vil si at strukturen er enkel, at nettsiden ser bra ut og er oppdatert. Se Webdesign her.
  • Sørg for at de sosiale mediekontoene er aktive og legge kvalitetsinnhold på alle flater, både instagram, facebook kanskje Tik tok. Link innholdet til riktig side på nettsiden din.  
  • Sørg for at du optimaliserrer alle sidene med søkeord. Det vil si metabeskrivelsen, metaoverskrift, metadata på bilder etc. 
  • Sørg for at du forstår hvordan du bruker SEO til din fordel. Google har en flott dokumentasjon hvor du kan lese deg opp. Eller så kan du lese mer om SEO her.

Hva våre tanker er om SEO

SEO er en av de viktigste aspektene ved markedsføring på nett. Hvis du ønsker å rangere godt i søkemotorene å få mer trafikk, er det viktig at du optimaliserer nettsiden din for relevante søkeord. Har du ikke tid eller relevant erfaring kan du kontakte noen som kan det. North Star Webdesign gjør månedlig SEO inkludert i prisen. Hos North Star Webdesign vil du få en skreddersydd nettside laget i Webflow for 3499 per måned. SEO er også inkludert i prisen.Vi håper du fikk en kjapp innføring av SEO og har fått svar på hva SEO er.

Få nyheter i inboxen

Abonner for å motta de siste blogginnleggene i innboksen din hver uke.

Ved å abonnere godtar du vilkårene.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Kontakt oss


Din nye nettside er bare noen tastetrykk unna.
Kontakt oss i dag.

Thank you! Your submission has been received!
Noe gikk fei, prøv igjen.