Webflow university

Publisert
24/9/2022

Hva er Webflow University?

Webflow University er en online læringsplattform som tilbyr et bredt spekter av kurs om Webflow. Plattformen gir detaljert veiledning for å hjelpe gründere med å lære seg hvordan de kan bygge og administrere egne nettsider på egen hånd. Kursene inkluderer alt fra introduksjon til Webflow, designprinsipper og interaksjonsdesign, til mer teknisk avanserte emner som CMS integrasjoner og hosting.

Webflow University er spesielt viktig for startups da det lar dem spare verdifull tid ved å unngå behovet for ekstern utvikling eller outsourcing. Det gir også muligheten for gründerne selv å være kreative i sin nettsteddesignprosess, uten begrensninger fra standard maler eller temaer.

Ha full kontroll over sitt eget nettsted gjennom Webflow vil bidra til økt effektivitet og kostnadsbesparelser i den lange løp.

Introduksjon til Webflow University

Webflow University er en digital plattform som tilbyr ulike kurs og ressurser for å hjelpe gründere med å bygge, lansere og administrere nettstedene sine. Plattformen ble opprettet av Webflow-selskapet i 2019 for å gi brukerne et bedre verktøysett for utvikling av nettsteder.

Bakgrunnshistorien om opprettelsen av Webflow University går tilbake til da selskapets grunnleggere innså behovet for en mer helhetlig opplæringsressurs etter at de selv hadde slitt med høyt læringskrav. Resultatet var en plattform som kombinerer videobaserte opplæringsprogrammer, trinnvise guider og et sterkt samfunnslag.

Webflow University fungerer ved at du kan velge mellom ulike kurs innen design, utvikling eller markedsføring – alt fra nybegynnernivå til mer avansert nivå basert på dine spesifikke ferdigheter. Ressursene inkluderer også webinarer, workshops og nedlastbare prosjektfiler slik at du kan lære på din egen måte.

 • Tilgang til ulike digitale kurs
 • Trinnvise veiledninger i design eller utvikling
 • Samfunnslag der man kan stille spørsmål og dele erfaringer
 • Nedlastbare prosjektfiler

Hvorfor er Webflow University viktig for startups?

Webflow University er en uunnværlig ressurs for gründere som ønsker å utvikle nettsider eller apper på egen hånd. Ved å lære hvordan man bruker verktøyet riktig, vil man spare både tid og penger i utviklingsprosessen. Dette gjør at man kan fokusere mer på kjernevirksomheten til selskapet, samtidig som man får en høykvalitets nettside eller applikasjon.

I tillegg til å øke effektivitet og produktivitet, vil også Webflow University bidra til å forbedre markedsføringsstrategien ved å lage bedre innhold. Ved hjelp av de mange opplæringsvideoene i biblioteket kan du lære alt fra designprinsipper til søkemotoroptimalisering (SEO). Dermed vil du kunne skape engasjerende og relevant innhold som når ut til målgruppen din og gir deg større synlighet online.

Hva kan du lære på Webflow University?

Webflow University gir gründere muligheten til å lære alt fra designprinsipper og webdesign, til webutvikling og responsiv design. Her kan du lære hvordan du lager en imponerende nettside eller nettbutikk som skiller seg ut i mengden.

Du vil også få innsikt i bruk av Webflow-verktøyene, som gjør det enkelt for deg å bygge din egen nettside uten dyptgående teknisk kunnskap. Med Webflow University kan gründere ta kontroll over sin egen digitale fremtid ved å bli ekspert på nettdesign og -utvikling.

Designprinsipper og webdesign

Bruk av farger og typografi er sentralt i designprinsippene for webdesign.

Velge riktig fargepalett og font kan bidra til å skape en visuell identitet som skiller seg ut fra konkurrentene. Det er viktig å bruke farger på en måte som gir god kontrast, og unngå overdreven bruk av effekter eller teksturer. Typografien bør være lesbar og med godt mellomrom mellom linjene.

Effektiv bruk av hvit plass kan også hjelpe deg med å fremheve det viktigste innholdet på nettsiden din. Ved å la elementer ha litt rom rundt seg, vil de naturligvis tiltrekke oppmerksomhet fra besøkende. Dette kan føre til bedre navigasjon, økt leseopplevelse og redusert belastning på øynene.

Skapelse av visuell hierarki handler om hvordan du organiserer informasjonen på siden din slik at det mest relevante og interessante kommer først. Dette inkluderer størrelsen på overskrifter, valg av bilder eller grafikk for illustrasjoner, samt plasseringen av ulike elementer som knapper eller lenker.

 • Velg en palett med 23 hovedfarger
 • Unngå overdrevne effekter eller teksturer
 • Bruk lett lesbare fonter
 • La elementer ha litt rom rundt seg
 • Organiser informasjonen etter grad av viktighet

Husk: Et godt webdesign skal ikke bare se bra ut - det skal også fungere bra!

Webutvikling og responsiv design

Webutvikling er en viktig del av å bygge et nettsted. Det krever kunnskap om HTML, CSS og JavaScript for å skape et attraktivt nettsted med optimalisering for mobilvisning. Med Webflow-verktøyene kan du også legge til animasjoner som gir liv til nettsiden din.

Her er noen emner innenfor webutvikling og responsiv design som vil hjelpe deg i gang:

 • Introduksjon til HTML, CSS og Javascript:
 • Disse språkene danner grunnlaget for alle nettsteder, så det er viktig å ha en god forståelse av dem.
 • Optimalisering for mobilvisning:
 • Med stadig flere brukere som surfer på mobilenheter, må du sørge for at nettstedet ditt ser bra ut på mindre skjermer.
 • Arbeid med animasjoner i Webflow:
 • Animasjon kan være en flott måte å gjøre nettsiden din mer engasjerende på. I denne opplæringen vil du lære hvordan du lager forskjellige typer animerte bevegelser.

Husk at responsive design ikke bare handler om hvordan siden ser ut på ulike enheter - det betyr også raskere lastingstider og bedre brukeropplevelse. Sørg derfor alltid for at nettsiden din fungerer godt uansett hva slags enhet eller plattform den vises på!

Bruk av Webflow-verktøyene

Oppretting av nettsider fra bunnen eller ved hjelp av maler kan gjøres enkelt med verktøyene til Webflow university. Enten du ønsker å starte fra scratch eller bruke ferdige maler, har Webflow alt du trenger for å lage en profesjonell og funksjonell nettside.

Samarbeids- og delingsfunksjoner for team gjør det lett å arbeide sammen på prosjekter i sanntid. Med muligheten til å samarbeide online kan teamet ditt jobbe effektivt uavhengig av hvor de befinner seg i verden.

Anvendelse av integrasjonsmuligheter som CMS lar deg utvide funksjonaliteten på nettstedet ditt ytterligere, slik at det kan tilpasses spesielle behov. Med et bredt utvalg av integrasjoner er det ingen grenser for hva du kan oppnå med din nye nettside.

 • Opprett nettsider enkelt fra bunnen eller bruk maler
 • Samarbeid online med teammedlemmer over hele verden
 • Utvid funksjonaliteten på nettstedet ditt ved hjelp av integrasjonsmuligheter

Hva er fordelene med å bruke Webflow University for startups?

Webflow University gir gründere en effektiv måte å lære om webdesign og utvikling på. Med Webflow University kan de lære i sitt eget tempo, når det passer for dem. Dette gjør at gründere kan fokusere på andre oppgaver som er viktige for bedriften deres samtidig som de lærer.

Fleksibiliteten til Webflow University lar gründere tilpasse seg den travle timeplanen sin, og velge hvilke deler av kursene de vil ta. Det betyr at de ikke bruker tid på ting de allerede vet eller ikke trenger å vite akkurat nå. Kostnadseffektiviteten gjør også at Webflow University er et godt valg for startups med begrensede budsjetter, siden det sparer tid og penger ved å eliminere behovet for dyre kurs eller konsulenter.

Effektiv læring

Interaktive kurs og opplæringsressurser gjør Webflow University til en effektiv læringsplattform for gründere. Steg-for-steg veiledning gir deg muligheten til å raskt bli kjent med Webflow, mens du samtidig kan praktisere ferdighetene direkte på plattformen. Dette gjør læringen mer engasjerende og lar deg lære i ditt eget tempo, noe som er avgjørende for suksess som gründer.

Fleksibilitet og tilpasset læring

Tilgjengelig når som helst, hvor som helst: Med Webflow University kan du lære når og hvor det passer deg best. Alt du trenger er en internett-tilkobling.

Læringsprogresjon i eget tempo: Du bestemmer farten på din egen læringsprosess. Hopp over emner du allerede mestrer eller bruk mer tid på de komplekse områdene.

Materiale tilpasset ulike nivåer av erfaring: Enten om du er nybegynner eller har erfaring med webdesign, vil Webflow University gi deg den kunnskapen og ferdighetene du trenger for å bygge en fantastisk nettside.

 • Lær når og hvor det passer
 • Tilpasset eget tempo
 • Materiale for alle nivåer

Kostnadseffektivt

Webflow er den perfekte plattformen for gründere som ønsker å skape et imponerende nettsted uten dyre konsulenter. Det gir også gratis ressurser og opplæringsprogrammer gjennom Webflow University, så du kan komme i gang på egen hånd. Med rimelige abonnementspriser får man tilgang til alle funksjonalitetene på plattformen.

Fordeler ved å bruke Webflow inkluderer:

 • Gratis ressurser for å komme i gang med opprettelse av nettsteder
 • Rimelig abonnement med full tilgang til alle funksjoner
 • Unngår kostnadene ved ansettelse av dyre konsulenter

Bruk Webflow vil hjelpe deg med å spare tid, penger og stress under oppstartprosessen.

Slik kommer du i gang med Webflow University

Opprett en konto på Webflow University og begynn din reise mot å lære webdesign og utvikling. Du vil ha tilgang til et bredt spekter av kurs som passer dine behov. Fra grunnleggende webdesign til mer komplekse funksjonaliteter, har Webflow University alt du trenger for å lage en fantastisk nettside.

Velg riktig kurs for deg ved å se gjennom kursoversikten og finne det som passer best med dine ferdigheter og interesser. Ikke være redd for å utfordre deg selv ved å velge noe litt utenfor komfortsonen din - du kan alltid gå tilbake eller få hjelp fra fellesskapet hvis du står fast. Og ikke glem: Følg med på oppdateringer og nyheter slik at du er oppdatert når nye ressurser blir publisert på plattformen!

Opprett en konto på Webflow University

Få tilgang til alle kurs og opplæringsressurser Webflow University har å tilby ved å opprette en konto. Her er noen tips for å komme i gang:

 • Registrer deg med din Googlekonto for raskere pålogging
 • Fyll ut profilen din for å få skreddersydd innhold

Med en konto vil du kunne lære alt om design, utvikling og markedsføring av nettsider. Ikke gå glipp av denne muligheten!

Velg riktig kurs for dine behov

Se gjennom kategoriene på Webflow University for å finne det kurset som passer best for dine behov. Du kan velge mellom webdesign, e-handel og CMS blant mange andre spennende kategorier. Det er viktig å investere tiden din i et kurs som vil gi deg nøyaktig kunnskapen du trenger.

Sjekk ut de anbefalte kursene basert på ditt ferdighetsnivå og interessefelt. Her vil du finne en liste over anbefalte kurs laget av eksperter innenfor feltet, slik at du kan føle deg trygg på at du får den beste opplæringen mulig.

Delta i diskusjonsforumet for å se hva andre gründere anbefaler når det kommer til valg av riktige kurs. I dette forumet vil du ha mulighet til å dele erfaringer med andre startups og få tips om hva som fungerer best fra folk som har vært der før deg.

 • Finn riktig kurs basert på dine behov
 • Anbefalte kurser basert på ferdighetsnivå og interessefelt
 • Delta i diskusjonsforumet for verdifulle tips og triks

Følg med på oppdateringer og nyheter

For å være oppdatert på nye kurstilbud og funksjoner, er det viktig at du følger med på nyheter fra Webflow University. Her er noen tips for å holde deg ajour:

 • Meld deg på nyhetsbrevet:
 • Dette vil gi deg den siste informasjonen om kommende arrangementer, kurs og oppdateringer.
 • Følg oss i sosiale medier:
 • Sørg for at du følger offisielle kanaler fra Webflow University i sosiale medier som Twitter, Facebook og LinkedIn.
 • Se tidligere webinarer:
 • Gå gjennom videoene av tidligere webinarer som er lagt ut online. De vil hjelpe deg å lære mer om hvordan du kan bruke Webflows verktøy til din fordel.

Hold øynene oppe for de seneste oppdateringene slik at du alltid har oversikt over hva som skjer hos oss.

Få nyheter i inboxen

Abonner for å motta de siste blogginnleggene i innboksen din hver uke.

Ved å abonnere godtar du vilkårene.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Kontakt oss


Din nye nettside er bare noen tastetrykk unna.
Kontakt oss i dag.

Thank you! Your submission has been received!
Noe gikk fei, prøv igjen.